Lightspeed vs. Shopify wat is het verschil?

 

Lightspeed en Shopify zijn allebei systemen waarmee je je eigen webshop kunt bouwen. Onder Nederlandse bedrijven en ondernemers zijn deze twee erg populair. Maar wat maakt beide systemen zo goed en wat is nu eigenlijk het verschil?

Als je een webshop wilt beginnen is het zeker goed om research te doen naar verschillende systemen. Daarom hebben we in deze blog de verschillen en overeenkomsten uitgelicht. Maar eerst gaan we even kijken wat de twee systemen inhouden.

Wat is Lightspeed?
Lightspeed eCom heette voorheen SEOshop en is van Nederlandse bodem. Een aantal jaren terug heeft het Canadese techbedrijf Lightspeed SEOshop overgenomen. Lightspeed eCom biedt e-commerce oplossingen om winkeliers hun dagelijkse online zaken te managen. Onder Lightspeed valt ook een populair kassasysteem. Dit is overigens eenvoudig te koppelen met Lightspeed eCom zodat je zowel je webshop als je fysieke winkel kunt managen.

Wat is Shopify?
Shopify is een Canadese webwinkel software aanbieder die in 2006 het licht zag en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste e-commerce software aanbieder ter wereld. Doordat zo ontzettend veel webshop starters en eigenaren deze software blijven gebruiken wordt de software zeer snel doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat Shopify altijd snel op de laatste trends kan inspelen.

Wat is het verschil tussen Lightspeed en Shopify?

lightspeed-vs-shopify

Conclusie: Wat is nu beter?

Als je de twee systemen met elkaar vergelijkt merk je dat ze op veel fronten erg overeenkomen. Er valt niet helemaal te spreken van ‘dit is beter en dit is slechter’. Het zijn allebei goede systemen en je kunt er goede webshops mee bouwen. Het is wel zo dat iedereen een andere ervaring heeft. Wat voor de een werkt, werkt simpelweg niet altijd voor de ander.

Mocht je twijfelen over je keuze…

Neem vrijblijvend contact met ons op