Marketplaces

Marketplaces marketing

Succes behalen op groeiende platforms

Meer potentiële kopers bereiken en meer omzet genereren? Online marketplaces zoals Bol, Marktplaats en Amazon zijn, naast webshops, sterke verkoopkanalen die een belangrijke rol spelen in de marketing strategie van een webshop. Bijna driekwart van de consumenten start hun zoektocht naar producten op een online marktplaats.

Marketplaces marketing is een strategische aanpak voor het aanbieden van producten aan een groot publiek. Door middel van optimalisatie van de product feed, sterke advertenties en een slimme strategie creëren bedrijven een goede online zichtbaarheid met als gevolg meer verkopen. Daarom zijn marketplaces essentieel voor webshops met groeidoelstellingen.

Organisch en met advertenties groeien

De eerste stap naar het succesvol verkopen van producten op marketplaces is het optimaliseren van de product feed. Een complete product feed zorgt voor meer vertoningen van producten, organisch en geadverteerd. We categoriseren producten, maken slimme titels en zorgen voor de juiste instellingen per marketplace die gekoppeld wordt.

Onze specialisten weten alles van adverteren op marketplaces als Bol en Amazon. Advertenties op marketplaces zijn kostenefficiënt, omdat er pas kosten gemaakt worden wanneer iemand op een geadverteerd product klikt. Voor advertentiecampagnes wordt een grondige prestatieanalyse van de producten uitgevoerd, waarop een doelgericht strategisch plan wordt gebaseerd. Op deze manier weten onze experts succesvolle resultaten te behalen met marketplaces.

Voordelen

Online ID
  • Snel een groot publiek bereiken
  • Extra verkoopkanaal dat geen verkopen wegneemt uit de webshop
  • Profiteer van de naamsbekendheid van bekende platformen zoals Bol of Amazon
  • Relatief lage kosten, vaak alleen kosten bij verkoop

Wist je dat?

  • 73% van consumenten start met zoeken naar een product op een marketplace
  • 40% van de online retailmarkt is in handen van marketplaces
  • 59% van de online retail uitgaven wereldwijd komt van marketplaces
  • Marketplaces groeien elk jaar
Online ID

Yindee zorgt ervoor dat je goed vindbaar bent in de bekende Marketplaces. Ook weet ze alles van adverteren in Marketplaces. Bel voor advies:

06 301 26 484

Marketplaces Topper

Marketplaces Topper

Adverteren op Bol

Het nummer 1 retailplatform

Strategie

Doordacht scoren met het juiste plan

SEA

Maximale Online Performance

SEO

Meer organische website bezoekers