Zoekmachine adverteren

Bovenaan in de Google Resultaten

Search Engine Advertising

Wist je dat maar liefst 95% van de internetgebruikers in Nederland gebruik maakt van Google? hiervan klikt 33% op een Google Ads advertentie. Om op te vallen tussen alle zoekresultaten moet je bovenaan staan wanneer jouw potentiële klanten naar je zoeken. Dit kun je bereiken door actief bezig te zijn met zoekmachine adverteren. Door te adverteren in het zoeknetwerk zorg je ervoor dat je doelgroep jou vindt en je meer bestellingen, aanvragen of offertes binnenkrijgt. Dankzij Zoekmachine adverteren kun je jouw doelgroep bereiken op het meest relevante moment. Met een goede SEA strategie kun je jouw potentiële klanten bereiken via onder andere Google Ads en Microsoft Ads.

Wat zijn de voordelen van Google Ads

Google Ads helpt je om in contact te komen met de juiste mensen, op het juiste moment met de juiste boodschap. Er zijn vier advertentietypen om mee te adverteren in het Google Netwerk. Zoekadvertenties worden bovenaan in de Google zoekresultaten weergegeven. Als je een webshop hebt, is het interessant te om je producten te laten zien in Google Shopping advertenties. In deze advertenties worden je producten weergegeven met een afbeelding en de prijs van het product. Zo zien mensen meteen of jouw product interessant is! Ook kun je adverteren in het Google Display Netwerk met banners. Deze banners worden geplaatst op duizenden websites en worden getoond aan bijvoorbeeld mensen die jouw website bezocht hebben en geen aankoop hebben gedaan. Tenslotte kun je ook met video’s adverteren. Met een mooie bedrijfsvideo of promotievideo kun je jouw doelgroep bereiken via YouTube.

Jouw advertenties kunnen worden weergegeven wanneer iemand op zoek is naar jouw product of dienst. Door de relevante zoekwoorden te kiezen en de locatie waar je advertenties getoond worden aan te passen, kun je de meest relevante klanten bereiken. Als je bijvoorbeeld alleen in Noord-Brabant gevonden wilt worden omdat je je diensten alleen in deze regio kan aanbieden, dan is dat mogelijk! Ook heb je bij Google Ads volledige controle over je budget. Je bepaalt zelf hoeveel je maximaal wilt betalen per maand, per dag of per advertentie. Tenslotte maakt Google Ads het inzichtelijk hoeveel mensen je advertentie gezien hebben en hoeveel mensen daadwerkelijk op je advertenties geklikt hebben. Als je een webshop hebt kun je zelfs zien hoeveel aankopen er zijn gedaan vanuit een Google Ads advertentie.

Met SEA kun je:

  • Je doelgroep bereiken op het juiste moment

  • Resultaten meten en hierop bijsturen

  • Controle hebben over je account

  • Controle hebben over je klikkosten

  • Sturen op conversies

  • Meerdere campagnes tegelijk uitvoeren

De verschillende platformen binnen Google Ads:

Bij Online ID is een team van experts continu bezig met het optimaliseren van campagnes om de beste resultaten te behalen. Wil je ook aan de slag met zoekmachine adverteren of wil je meer resultaat halen uit je huidige campagnes?

Neem contact op
Bel ons: +31 161747859