Online dieren apotheek

  • Omzetstijging van 2.279% in 10 maanden met ads

  • Dit met een verbeterde ROI

  • Conversiepercentage google ads gestegen met 25%

In het begin

Om een samenwerking te starten kijken we altijd eerst naar de huidige situatie: hoe staat het op dat moment gesteld met de online marketing campagnes? Wat voor campagnes zijn er en wat zien we daarin?

Er bestond al een Google Ads account met actieve campagnes, maar deze campagnes waren niet optimaal en boden nog veel ruimte voor verbetering. Er waren campagnes die niet goed onderverdeeld waren en campagnes die niet binnenhaalden.

Hoe we dit hebben aangepakt

We zijn begonnen met het opzetten van nieuwe campagnes. Er werden Search, RLSA (Remarketing List Search Ads) en Shopping campagnes gemaakt voor de belangrijkste merken van de dierenapotheek en later voor alle merken. Het doel van de campagnes was het verhogen van de omzet vanuit Google Ads. De webshop was naast Nederland al actief in Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. Vervolgens begonnen we met het testen van campagnes in Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en Zweden. Het doel hiervan was te ontdekken in welke andere Europese landen de merken succesvol konden zijn. Na 1,5 maand konden we conclusies trekken.

Over het Bedrijf

Bij deze online dierenapotheek kunt u terecht voor alle diergeneesmiddelen, verzorgingsproducten en dieetvoeding voor dieren. Er is een uitgebreid scherp geprijsd assortiment met bekende merken. Ze verkopen in meerdere landen in Europa en hebben ‘alles voor gezonde dieren’.

De resultaten

Vanaf het begin van onze samenwerking was het doel de omzet vanuit Google Ads te verhogen. We hielden hierbij een minimale ROI van 2 aan. De omzet steeg met 2.279%. Deze doelstelling veranderde van meer omzet naar een hogere ROI. Er werd meer geïnvesteerd in campagnes die een hogere ROI hadden en de omzet daalde hierdoor. Echter ging de ROI van rond de 2,5 naar een stabielere 5 en werd het doel zo behaald.

Online ID

De omzet uit Google Ads in een jaar tijd. De grijze lijn geeft de beginpositie van de samenwerking aan.

Online ID

De omzet en ROI in Google Ads. De grijze lijn geeft het moment aan waarop het doel veranderde van meer omzet naar een hogere ROI.

De dierenapotheek over de samenwerking met Online ID

“Online ID is onze partner met betrekking tot onze SEA activiteiten. Mark en Pim staan altijd voor ons klaar. Ze hebben – of maken – de tijd en ruimte voor regelmatig en persoonlijk contact. Als er vragen zijn, kun je hen altijd bellen of mailen. Maandelijks ontvangen we een overzichtelijke rapportage, welke altijd telefonisch besproken en toegelicht wordt. Online ID heeft veel aandacht voor (de wensen van) de klant en staat bovendien open voor alle ideeën. Er wordt altijd meegedacht en gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. Ze hebben ontzettend veel kennis in huis over SEA en zijn bereid om deze kennis te delen door middel van trainingen. Ik heb mijn training van hen als zeer leerzaam ervaren en kan nu goed uit de voeten binnen ons Google Ads account, in samenwerking met Mark en Pim.“

Online ID

Pim weet alles van SEA. Wil je meer omzet halen uit je Google Ads en Shopping campagnes? Bel gerust naar:

06 408 316 77

Sea Specialist

Sea Specialist