Video adverteren

Branding met beeld, geluid én tekst

Waarom Video Adverteren?

Video adverteren is een unieke manier om jouw boodschap op een krachtige manier over te brengen. In een video advertentie kun je beeld, geluid én tekst combineren. Hierdoor kun je jouw doelgroep een goed beeld geven waarmee jouw bedrijf hen van dienst kan zijn.  Wanneer je gaat video adverteren worden jouw advertenties getoond op YouTube. Wist je dat YouTube op Google Search en Google Images na de meeste gebruikte zoekmachine van Nederland is? Het videoplatform wordt dagelijks door honderdduizenden Nederlanders gebruikt. Het is dus zeer nuttig om hier zichtbaar te zijn met jouw video advertentie! Naast dat video advertenties getoond worden op YouTube, kunnen ze ook getoond worden in het Google Display Netwerk. Ook is het mogelijk om op Social Media te adverteren met een video van jouw bedrijf!

Met video adverteren kun je:

  • Je boodschap op een unieke manier overbrengen

  • Merk- en naamsbekendheid opbouwen

  • Direct de aandacht van je doelgroep trekken

  • Meer leads en zichtbaarheid genereren

Op welke manieren kun je adverteren op YouTube?

De meest gebruikte video advertenties op YouTube worden TrueView advertenties genoemd. Het voordeel van deze video advertenties is dat je pas betaalt wanneer iemand langer dan 30 seconden naar de advertentie kijkt of als iemand op de advertentie klikt om naar je website te gaan. Hierdoor betaal je alleen voor de vertoningen aan mensen die echt geïnteresseerd in jouw product of dienst. Bij een TrueView advertenties komt er na 5 seconden een knop in beeld waarmee mensen de advertentie kunnen overslaan. Het is dus erg belangrijk om in de eerste 5 seconden van je video de aandacht van de kijker te trekken zodat zij langer blijven kijken of naar je website gaan.

Er zijn 3 verschillende soorten video’s waar op je TrueView advertenties kunt inzetten. De bekendste zijn de InStream advertenties. Deze advertenties zie je voor en tijdens het bekijken van een video op YouTube. Daarnaast is het ook mogelijk om te adverteren met Video Discovery Advertenties. Deze advertenties worden geplaatst op plekken die kijkers gebruikers om content te ontdekken. Zo kunnen deze advertenties getoond worden naast gerelateerde video’s op YouTube of op de homepage van YouTube in de mobiele app.

Meer weten over Video Adverteren?

Een goede videocampagne begint natuurlijk met een goede bedrijfsvideo of een tof promotiefilmpje. Maar hier blijft het niet bij. Om op een succesvolle manier te video adverteren moeten jouw video’s wel op de juiste plaats aan de juiste mensen getoond worden. Hier heb je een duidelijke strategie voor nodig, waarmee wij je kunnen helpen! Aarzel dus niet en neem contact met ons op!

Neem contact op
Bel ons: +31 161747859