Video adverteren

Klaar om online succesvol te worden?

Adverteren op YouTube

Video adverteren is een unieke manier om je boodschap op een krachtige manier over te brengen. Door middel van de combinatie van beeld, geluid en tekst wordt de boodschap beter onthouden dan bij een platte tekst. Wanneer je in Google Ads adverteert door middel van video’s komen deze terecht op YouTube. YouTube is, op Google Search en Google Images na, de meest gebruikte zoekmachine van het moment en wordt dagelijks door honderdduizenden mensen in Nederland gebruikt.

Wat zijn de voordelen van video?

Met video adverteren kun je:

  • Je boodschap op een unieke manier overbrengen

  • Merk- en naamsbekendheid opbouwen

  • Krachtig je boodschap overbrengen

  • Meer leads en zichtbaarheid genereren

Voor het plaatsen van een video is YouTube het meest gebruikte platform. Het standaard type advertentie op YouTube is een TrueView advertentie. Deze videoadvertenties zijn te zien voor en tijdens het bekijken van een YouTube video. Het voordeel hiervan is dat je pas betaalt als iemand je video langer dan 30 seconden bekijkt of doorklikt naar je bestemmingspagina. Na 5 seconden komt de knop ‘Skip ad’ in beeld waarmee mensen de videoadvertentie over kunnen slaan.

Het is daarom erg belangrijk om in de eerste 5 seconden van je video de aandacht te trekken van de kijker om ervoor te zorgen dat die langer blijft kijken of naar je website gaat. Daarnaast kunnen de videoadvertenties ook getoond worden bovenaan in de zoekresultaten van YouTube en in het Google Display Netwerk.

Let op!

Je bedrijfsvideo of promotiefilmpje kan nog zo goed zijn. Om video adverteren te laten slagen moeten je video’s wel op de juiste plaats aan de juiste mensen vertoond worden. Hier heb je een duidelijke strategie voor nodig. De experts van Online ID kunnen je hierbij helpen. Aarzel niet en neem contact met ons op.

Contact opnemen
Bel ons: +31 161747859