Video Adverteren: hoe pak je dit aan?

Video adverteren is een toffe manier om je merk of product onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen. Een video maakt het mogelijk om jouw boodschap over te brengen met beeld, geluid én tekst. Een combinatie van deze elementen geeft jouw doelgroep een duidelijk beeld over jouw bedrijf. 

Waar worden mijn video advertenties getoond?

Video advertenties instellen doe je via Google Ads, net zo als bij bijvoorbeeld Zoek- en Shopping campagnes. Wanneer je met video’s adverteert via Google Ads dan kunnen je video’s getoond worden op YouTube en op sites van Google videopartners.

Er zijn diverse indelingen beschikbaar voor video advertenties. InStream-advertenties getoond voor, tijdens of na een gewone YouTube video. Bij deze indeling kun kiezen voor een video die na 5 seconden geskipt kan worden of je kunt een video posten die niet geskipt kan worden. Bij dit soort video’s kun je de hele boodschap laten zien aan je doelgroep. Ook kun je ook adverteren met zogenaamde Video Discovery Advertenties. Kijkers zien deze video advertenties als ze content gaan ontdekken. Deze advertenties worden bijvoorbeeld geplaatst naast gerelateerde YouTube video’s of op de homepage van de YouTube app.

adverteren-op-youtube

De opbouw van een goede video advertentie

Hoe ziet een goede video advertentie er eigenlijk uit? Google heeft het ABCD-model ontwikkelt dat je kunt volgens bij het creëren van een succesvolle online video. Dit ABCD-model bestaat uit 4 pijlers die je kunt volgen bij het maken van een video advertentie.

  • Attention: Een goede video begint met het trekken van de aandacht van de bezoekers. Dit begint al bij de eerste beelden die je toont aan de kijkers. Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden door de aanwezigheid van een bekend persoon in de video of door humor te gebruiken. Wanneer mensen om een video moeten lachen is de kans groter dat ze jouw merk onthouden en dat ze de advertentie opnieuw herkennen als ze deze elders zien.

  • Branding: Nadat je de aandacht van de kijker hebt getrokken is het belangrijk dat deze kijker ook weet over welk merk de video gaat. Wil je meer merkbekendheid creëren met je video? Benoem je merk dan in het begin van de video en herhaal de naam nogmaals op een later punt. Wanneer je het merk pas op een later punt in de video voor het eerst benoemt kan het zijn dat kijkers al zijn afgehaakt voordat ze jouw merk gehoord of gezien hebben.

  • Connect: Zorg er voor dat je in de video echt een connectie maakt met de kijker door in te spelen op emoties en een duidelijk, overtuigd verhaal te vertellen. 

  • Direct: Het uiteindelijke doel van je video is dat de kijker actie gaat ondernemen. Sluit je video dus af met een duidelijke call-to-action waar in je de kijker aanspoort om bijvoorbeeld een product aan te schaffen via je webshop.

Is je video advertentie af? Dan is tijd om deze te tonen aan je doelgroep. Hierbij is het belangrijk dat jouw video’s op het juiste moment aan de juiste mensen getoond worden. Weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? 

Neem vrijblijvend contact met ons op