Green Bubble Duitsland

 • Omzetstijging van ruim 211%

 • Het aantal bestellingen met 188% gestegen

 • Bezoekers blijven langer op de website

 • Aantal bezoekers gestegen met 204%

In het begin

Op het moment dat we met Eric (eigenaar van Green Bubble) in contact kwamen, was Green Bubble klant bij een ander online marketing bureau en werd er al gebruik gemaakt van Google Search & Google Shopping voor zowel Nederland als Duitsland. Door het Google Ads account te analyseren en de daar uit komende verbeterpunten goed met Eric te communiceren zagen we beide veel groeimogelijkheden die benut konden worden. Met een goed doordacht plan en bijpassende strategie per land zijn we aan de slag gegaan!

De samenwerking is later verder uitgebreid met E-mailmarketing en Social Media Marketing (op Facebook, Instagram en Pinterest) voor Nederland en Duitsland en tegenwoordig adverteren we ook voor Frankrijk.

Hoe we dit hebben aangepakt

Aan de hand van de analyse is er een plan opgesteld en zijn er duidelijke afspraken en doelen gemaakt. De startperiode in november was direct een belangrijk moment om voor te bereiden voor het hoogseizoen wat in januari begint voor zowel Duitsland en Nederland. We zijn stapsgewijs aan de slag gegaan met het verbeteren en uitbreiden van de Search en Shopping campagnes en de productfeed voor Shopping.

We optimaliseren de campagnes aan de hand van de best presterende producten, het zoekgedrag, de conversies en het implementeren van de nieuwste technieken. Ook is de fijne samenwerking met Eric waardevol om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen Green Bubble. Zo hebben we nauwkeurig de trends en ontwikkelingen in de gaten kunnen houden in de verschillende landen. Zo zagen we dat de gemiddelde orderwaarde in Duitsland hoger ligt dan in Nederland. Hier spelen we dan ook graag op in!

Online ID

Over het bedrijf

Green Bubble is een jong bedrijf dat we met recht dé online kamerplant specialist mogen noemen. Knetterverse en kwalitatieve planten direct van de kweker, op een super strakke manier geleverd inclusief een toffe pot of mand indien gewenst. Op zoek naar grote XL kamerplanten? Hier zijn ze gigantisch. Green Bubble biedt groot geschut én zorgt ervoor dat dit zonder gedoe netjes thuis geleverd wordt. Zonder gezeur een oprecht pronkstuk voor jouw interieur!

De resultaten

Sinds het begin van de samenwerking zien we een aanzienlijke stijging in omzet van de webshop. Door goed in te spelen op de trends per seizoen zien we in Duitsland mooie groei. Hierbij de resultaten van de afgelopen 6 maanden.

SEA resultaten Duitsland

 • Omzet uit Google Ads gestegen met 258%
 • Aantal bezoekers gestegen met 294%
 • 239% meer bestellingen uit de Google campagnes

Resultaten gehele webshop Duitsland

 • Omzetstijging van ruim 211%
 • Het aantal bestellingen met 188% gestegen
 • Bezoekers blijven gemiddeld langer op de website
 • Aantal bezoekers gestegen met 204%
Online ID

Green Bubble over de samenwerking met online id

“Toen wij voor het eerst door Online ID benaderd werden zagen ze verbeterpunten in ons Google Ads account. Na een aantal goede gesprekken waren niet alleen zij, maar ook wij ervan overtuigd dat zij ons zouden kunnen helpen. En dat hebben ze bewezen! Met hun kennis en ervaring hebben zij direct een verbetering in onze Google Ads kunnen doorvoeren. Met een nauwe samenwerking, waardoor er snel geschakeld kan worden, zorgen ze mede voor de groei die wij nu meemaken. Door onze prettige en succesvolle ervaring met Online ID hebben wij besloten de samenwerking uit te breiden en kijken wij vol goede moed naar de toekomst.”

– Eric Mulder, eigenaar Green Bubble

Online ID

Pim weet alles van SEA. Wil je meer omzet halen uit je Google Ads en Shopping campagnes? Bel gerust naar:

06 408 316 77

Sea Specialist

Sea Specialist